Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Ragbrai - 2003

For mange av oss har RAGBRAI, verdens største turritt på sykkel vært ukjent. Mange lurer nok på hvorfor 10 000 sykler sju dager i solsteiken tvers gjennom delstaten Iowa hvert år. Årets ritt på cirka 76 norske mil gikk langs den 41. breddegrad. Det tilsvarer beliggenheten til Madrid. Over 30 grader i skyggen, men sola mot asfalt og betong gir en større varmeeffekt så vannflaska er din beste venn. Denne formen for ferie må oppleves for å forstås.

Som en fremmed fugl i et ukjent lende beveger du deg. En frihet og ro til å tenke, men også slit, i kampen mot varme og vesketap når skyggene kommer flyktige mot deg i altfor små flekker som en beskyttelse mot sola. Tankene blir avbrutt. - Bil bak! Bil forut! På din venstre side! Den siste beskjeden lar syklisten eller syklistene bak deg passere uten fare for et ublidt møte med veien. Luktesansen er skjerpet. På to hjul river det i nesa når lukten av de utallige døde vaskebjørnene ligger der veibanen som offer for det moderne samfunn. Nær de uttallige stoppestedene med tilbud om forfriskninger lukter det også matvarer i alle slags varianter. Lukten av stekte koteletter river i neseborene. Røykskya på lang lei skjuler mannen som følger rittet hver dag og som alltid høres: -- Pooooooorkshoooooop! Mannen med det lett selgelige produktet kniper godt rundt dollarene i neven for at den friske brisen på en høyde ikke skal blåse vekk dagsfortjenesten. Og den kan bli stor når ca. 5 000 koteletter ble fortært under årets arrangement.

Tåke og "kaos" Når du står der med en iskald "hjemmelaget" iskrem, og du får etterfylt vannflaska, er den siste timen med svette rennende ned i øya og i nakke, stive muskler etter lange seige motbakker, er slitet glemt for en stund. Selvsikkerheten har overvunnet den litt panikkartede følelsen du hadde på et nokså ukjent framkomstmiddel den første morgenen. Tusenvis av syklister trår til for fullt. Tåka henger tjukk. Sikten er riktignok bra, men fuktigheten blir et stort problem for en bebrillet, litt nærsynt liung på en ukjent sykkel. Sammenligningen med en stille og fredelige tur på min egen, stødige "Moutainbike" langs en skogsvei lierdalens nærområde er kontrastfylt. Min amerikanske følgesvenn, Daryl Batalden (fjerde generasjon nordmann fra Dayton utenfor Minneapolis), får jeg heldigvis øye på hver gang jeg klarer å forflytte noen fingre slik at jeg får tørket av duggen på brilleglassene. Null erfaring fra sykling på rur - racere i Norge og med ca. en times prøvetur gjør at usikkerheten brer seg når speedometeret viser over 60 kilometer i timen --- i kø klokka halv sju om morgenen. Planen er at jeg skal sykle forholdsvis tett på min kamerat. Det er lett å miste kontakten med hverandre. Skjer det, blir eneste sjanse å prøve og etterlyse hverandre først ved enden av etappen. Min amerikanske venn er en dreven syklist med syv års deltagelser fra RAGBRAI. I tillegg er han overlege. Da stoler man på at de fysiologiske råd er riktige. Etter hvert skjønner jeg at han har gitt meg den beste sykkelen med lavere gir enn den har selv.

Stilfull åpning Åpningsbyen med første overnatting i Glenwood, en by på ca. 6 000 innbyggere, var pyntet til fest. Man kan godt tenke seg en norsk 17. mai med tilreisende som gjør at folketallet mangedobles. Foruten syklistene følger familie og venner med i campingbiler og busser. Fotballbaner er omgjort til gedigne campingplasser for å ta i mot sirkuset. Dette året var altså denne byen vertskap. Det er en stor ære å bli valgt ut. Det betyr mye for samholdet og miljøet. De beste underholdningskrefter i IOWA blir mobilisert. Lørdagskvelden inneholdt, blant annet, en kjempekonsert med det amerikanske luftforsvarets utvidede janitsjarband. Topp profesjonelle musikere fra hele USA, med erfaring fra spilleoppdrag over hele verden holdt en to timers konsert uten dødpunkter som innholdt alt fra klassisk musikk, til lette musikaler og ikke minst Sousa - marsjer. Litt antiklimaks var det å famle seg bort til teltet i mørket i 21.30-tiden. Hadde vi ikke satt opp våre telt ved et av fotballmålene? Heldigvis kom vi fram til riktig fotballmål.

Farger og fasonger Mangfoldet er veldig stort. Her sykler tidligere godt trente idrettsfolk (også tidligere proffsyklister), familier på tandemsykler eller sykler for tre og fire (noen av dem spesialbygde for unger ned til 6-7 år, sittende med lavere utveksling, bak far eller mor), noen som røper at de har hatt relativ god matlyst og mindre erfaring fra idrett. Den sistnevnte gruppen kunne nok få det vondt dersom ikke hele dagen ble utnyttet. Her er det jo ingen tidtaking, selv om nokså mange "konkurrerer" litt ----- En fellesnevner er gleden over å være seg selv. Kostymer og sykkelskjorter som røper hvilke lag og hvilken type syklist man er, er lett å identifisere. En lapp med nummer, navn og adresse røper undertegnede sin nasjonalitet. - Hei, hvor kommer du fra? var en replikk som gjentok seg. Når man fortalte at man kom fra Norge, var det som å komme fra en annen planet. Flate partier, som ga hvile og overskudd, åpnet for videre samtaler og nærmere bekjentskap.

Farger og fasonger Mangfoldet er veldig stort. Her sykler tidligere godt trente idrettsfolk (også tidligere proffsyklister), familier på tandemsykler eller sykler for tre og fire (noen av dem spesialbygde for unger ned til 6-7 år, sittende med lavere utveksling, bak far eller mor), noen som røper at de har hatt relativ god matlyst og mindre erfaring fra idrett. Den sistnevnte gruppen kunne nok få det vondt dersom ikke hele dagen ble utnyttet. Her er det jo ingen tidtaking, selv om nokså mange "konkurrerer" litt ----- En fellesnevner er gleden over å være seg selv. Kostymer og sykkelskjorter som røper hvilke lag og hvilken type syklist man er, er lett å identifisere. En lapp med nummer, navn og adresse røper undertegnede sin nasjonalitet. - Hei, hvor kommer du fra? var en replikk som gjentok seg. Når man fortalte at man kom fra Norge, var det som å komme fra en annen planet. Flate partier, som ga hvile og overskudd, åpnet for videre samtaler og nærmere bekjentskap.

Team "Uff da" I en av de vel femti små byene stoppet vi ved en liten sykkelfamilie, kledd i gule T-skjorter med en påskrift som vekket en sliten og forvillet norsk sykkeltrimmers nyssgjerrighet. Det viser seg å være en andregenerasjons nordmann, en sytti - årig direktør av et begravelsesbyrå som har tatt med seg sju medlemmer av familien. Bestefar hadde ominnredet begravelsesbilen og koblet på en telthenger til overnatting. Den store bilen transporterte utstyr mellom overnattingsbyene. "Uff da" er et populært utrykk som fortsatt brukes blant norsk - amerikanere og deres etterkommere i Midtvesten. Selv var han lært uttrykket fra faren som var bare tre år gammel, da han utvandret fra Bergensområdet for nesten hundre år siden. Da bestefar i "Uff - da" - teamet hører at jeg er norsk spør han: -- Liker du lutefisk? - Jo, ja, jeg har da spist det --- er svaret. -- Se her! Han viser at nettstedet lutefisk står på den gule og lette, ermeløse skjorten. Da jeg litt tilfeldig møter gruppa igjen blir jeg stoppet. Jeg blir overrakt et eksemplar gul skjorte. Jeg var blitt adoptert som medlem av Team "Huff da".

Jakten på andre nordmenn De fleste vet at mange hundre nordmenn har bosatt seg stater i Midt - Vesten, både i Minnesota, Nord-Dakota og Iowa. Men å møte nordmenn og etterkommere, svett og sliten i kaoset som oppstod når tusenvis av syklister samlet seg i hver liten by, viste seg å være vanskelig. Allerede etter to dager møtte jeg en ung mann, Anders Nervig, med norsk mor fra Bryne og botid i barneåra der. Han snakket fortsatt flytende rogalandsdialekt, og vi syklet sammen i tre - fire dager. Bensinforhandleren, bosatt like utenfor delstatshovedstaden, Des Moines, syklet RAGBRAI for fjerde året på rad, og han ga meg gode råd på norsk--- Den fjerde dagen, etter møtet med Team "Huff - da", fant vi ut at kanskje kunne mitt medbrakte lille norske flagg, festet bak på sykkelen, kunne bidra til kontakt med norske utvandrere. Spørsmålene fra forbisyklende dreide seg, riktignok oftere om bakgrunnen for at jeg reiste så langt for å sykle (Det samme spørsmålet stilte man seg selv når varmen var som verst-------) Men jeg fikk verken kontakt med nordmenn eller andre skandinaver ---- utenom de to som jeg allerede har nevnt. Med det norske flagget på sekken ble jeg ble jeg stoppet av en ung bergenser, Asbjørn Larsen, på kvelden før siste overnatting i Mount Pleasant. Han hadde stiftet familie der. Han hadde akkurat vært inne på internett og hadde ferske resultater fra Tippeligaen i Norge. Om hans gode humør skyldes at Brann hadde slått Vålerenga eller at han hadde truffet en vaskekte nordmann er usikkert ----

Polkamusikk på toalettet Amerikanerne er verdensmestre på praktiske løsninger. Når 10 000 mennesker forflytter seg, må de hygieniske forhold ivaretas. De transportable toalettene var synlige overalt, noen steder opp til 30 i tallet samlet på campingplassene, i byene og langs veiene. I en av småbyene midtveis i det sju dager lange rittet, befant jeg meg i en for så vidt veldig dagligdags situasjon. Ingen kø for en gangs skyld foran det lille rommet. Sittende tankefull, varm svett og stiv i musklene, hører endelig noe minner meg om gamle Norge. Bak toalettveggen durer polkamusikken. Bak veggen finner jeg ingen trekkspillere. Jeg må ha vært sliten. Derimot blir jeg nokså skuffet -- klar over at musikken kommer fra en kassettspiller, festet bakpå en herresykkel. Det viser seg at eieren svarer negativt når jeg spør om han er norsk eller har norske aner. Men mannen, med blant annet polsk blod i årene, er medlem av en polkaklubb. For riktig å demonstrere dette tar sin samtalepartner med på en liten svingom på gresset --- bak toalettene --- Under årets RAGBRAI syklet han fra by til by for lage blest om sin yndlingsmusikk.

En musikkfestival på hjul Hver by hadde komiteer som i månedsvis hadde planlagt sine arrangementer. Lokale og mer etablerte musikere var engasjerte. All slags musikk, framført ofte av lokale utøvere fra barn til pensjonister langt opp i åttiårene. De ungdommelige "team" lot Rocken dundre fra fra medbrakte busser. På vei inn Clarinda, en av de mange småbyene ble vi akkompagnert av "In the mood". For storbandelskere betyr det Glenn Miller. En høyttaler, montert på mønet av hans barndomshjem sentralt beliggende nær sentrum, markerte at der vokste byens største sønn opp. Takket være hans datter ble barndomshjemmet, kjøpt tilbake, oppusset og omgjort til et lite museum for noen år siden.

Langs maisåkrene Et farvel til byenes støyende folkeliv ble avbrutt av nye etapper med vind i ørene, lukt av nyslått gress og synet av haukenes seilas. Det virket som om de fulgte oss med overvåkne blikk noen titalls meter over oss, der vi svettet oss frem i det bølgende jordbrukslandskapet i det sørlige Iowa. Maisåkrene, ofte i overkant av tre meter høye aks, kastet små skygger i veikanten. Men for å få skygge, var man nødt til å stå av sykkelen. Å stå av sykkelen for å ta en prat med noen av de tusener som satt langs ruta var en del av kulturen. Mens noen hadde mat og drikke å selge, var andre mer opptatt av å følge dette mange vil kalle et sirkus. Familier, unger med vannslanger som kunne avkjøle syklistene litt, folk fra bondegårdene som lå nær disse "grønne" veiene hadde selvfølgelig lagt vekk arbeidet denne dagen, og sykehjemmene hadde trillet ut pasientene for at de skulle få nye impulser ---- I mål ved Mississippi bredder I invitasjonspapirene stod det at RAGBRAI er et sykkelritt, men ikke en sykkelkonkurranse. Noen syklister har nok gjort dette til en form for konkurranse. Men målet for de fleste har vært selve opplevelsene underveis, alene eller sammen med andre og ikke minst fullføre. Alle som fullfører RAGBRAI har en følelse av seier. Det er lov å føle seg som en "liten Lance Armstrong". Ikke minst får man forståelse hva som ligger bak store sykkelprestasjoner ----- Fort Madison, med sine 12 000 innbyggere fikk fordoblet sitt innbyggertall den siste julisøndagen i år. Mens Lance Armstrong og etappevinneren ble hyllet i Paris` gater ble alle syklistene hyllet som vinnere da de etter tradisjonen dyppet sine sykler ved bredden av Mississippi ----

Flere saker fra arkivet

- Nordmenn kjøper kvalitetssykler

Hobbyen er blitt jobb for dansken Lars Kjærulff som gjorde nordmann av seg for 20 år siden, og som gleder seg over at nordmenn velger kvalitet.

Tok 17. mai på etterskudd

17. mai betyr mye for norsk-amerikanere, men feiringen må ofte legges til andre dager.

Ville høre om kjente liunger

I Minneapolis fikk Bjørg Henriksen (bildet) fra Egge og et hundretall andre norsk-amerikanere høre om tre av de mest kjente liungene.

Syttende mai i det norske Amerika

- Å høre ”Ja vi elsker” og ”No livnar det i lundar” på norsk i en kirke bygget av liunger langt inne i Amerika er en sterk og vakker opplevelse.

Bare et enkelt sykkelstativ

Estetikk - og litt etikk i hverdagen

Nissen får grøt i julen

Nærmere 350.000 setter ut grøt til nissen hvert år, og ytterligere 75.000 gjør det hvert annet år, men de fleste spiser julegrøten selv.

Turbok for syklister

"På to hjul 46 Sykkelturer i Drammen & omegn" av Kjell Buene

Ikke så forskjellig fra oss

Ukens petit er ved Torger Almaas, Sylling

Miljøvei i Lier

På en slik vei bør myke trafikanter kunne selge miljøkvoter til staten.

- Du har neppe hørt om Clifton, Texas

I løpet av noen tiår utvandret 860 000 nordmenn til Amerika, de alle fleste som økonomiske flyktninger, skriver Knut A. Andersen, som i ukens petit stopper på en kirkegård langt inne i Texas ---

Nytt familiemedlem i høst?

Fem av de 25 ungdommene som har vært samlet på Ål denne uka mangler vertsfamilie, sier Cecilie Jacobsen i AFS, Norge til Liernett i dag

Tour de Røros

Thorvald Lerberg: - De sa vi ikke ville gjøre det, men så gjorde vi det likevel.

- Ha det, Norge!

Denne helgen reiste 200 AFS-utvekslingselever fra hele verden hjem til sine hjemland etter et innholdsrikt år i Norge.

Savner vertskapsfamilie

Yihang er en veldig blid gutt som er veldig glad i å synge -

- Hvor mangfoldig er du?

Mangfoldåret 2008 er i gang. Vil en eller flere Lier-familier vise mangfold i praksis?

Leter etter hjerterom

Akkurat nå sitter det om lag 250 norske tenåringer og gleder seg til å reise ut i verden som utvekslingselever.

Mangler vertsfamilier

I august kommer Baris (15) til Norge.

Syklister er hellige kuer

Hvorfor mister enkelte vettet straks de setter seg på et sykkelsete?

Uvettige syklister er en fare

Sykkelsesongen er i gang og dermed kan gående, bilførere og først og fremst syklistene selv se frem til spennende tider.

Sykkel savnet

Denne type sykkel, vist på bildet, ble stjålet fra hundekjører Per Morten Espeland fra Tranby fredag kveld. - Hvem kan hjelpe oss? spør den kjente hundekjørerkollega Venke de Lange gjennom Liernett

Blomster til Knut A. Andersen

Å gi Knut A. Andersen en blomsterbukett er en tidkrevende oppgave. Når han endelig får den, har du en følelse at han skulle hatt to.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

For en opplevelse!

En liung banket på døra forleden. Det var Torger Kraugerud (på bildet th) som fortalte at han lenge hadde hatt lyst til å bestige Knutshøi, og lurte på om jeg kunne tenke meg å være fjellguide for ham.

Møllerfamilien fra Asdøl tilbake i Sylling

Høsten 1956 utvandret Esther og Per Asdøl med sine 5 sønner til Canada.

En låst dør eller et åpent sinn?

- Slik jeg ser det skal alle flyktninger vi mottar behandles med respekt og likeverdighet, sier Brynhild Heitmann.

Godt besøk og god stemning

Ansatte og frivillige i Liers menigheter gjør en stor innsats for å skape trivelige møteplasser. I går dukket innpå 50 opp på Tranby menighetshus.

Tredje julebrev fra Malaga

- I går hadde vi minus 22 og vannet må renne på kjøkkenet, står det i en nettopp mottatt epost fra Lier, og fortsettelsen lyder: - I dag har vannet frosset i stallen, men en varmluftspistol var redningen. Vi ønsker oss mildere vær til jul. (Bildet viser stranden i Fuengirola på lille julaften)

- Den mest kjente av dem er uten tvil Hans Chr. Heg

Hvorfor har ikke flere fått med seg betydningen til Hans Chr. Heg, den liungen som sammen med Sankt Hallvard trolig er den best kjente utenfor kommunen?

Hvor kommer bærene fra?

Liernett stoppet ved noen svært hyggelige og høflige jordbæreselgere i går, men som dessverre ikke kunne gjøre rede for hvilken produsent de solgte for --

Livsfarlig overgang

Dette er vel en av grunnene til at barn og ungdom blir kjørt til og fra trening på Stoppen -

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Topptur siste helga i august?

-- Det er femti år sida forrige tur på Snøhetta, sier en av dem. Vi møter de spreke og godt voksne karene på snøbreen nedenfor Stortoppen i siste uke av juli. – Jeg er med som vitne på at de to andre har vært på toppen, sa Jarl Johansen. De kaller seg helst Thorshovkameratene. Karene har feriert i fjellet hver sommer i 19 år. Opprinnelig var de fire. Men de mistet fjerdemann for noen år siden på grunn av en kreftsykdom. Snøhetta kan være et fint mål for en helgatur, for ikke å si også som en dagstur om nødvendig nå i august for fjelltravere på begge sider av Dovre.

Guttedrøm oppfylt

- Fra jeg var seks år har totuesenmeters topper i Jotunheimen vært en stor hobby, sier Sondre Helgesen, opprinnelig fra Kanada i Lier og som her viser fjellområdet og toppen Ama Dablam i Himalaya.

Foretrekker en aktiv ferie

Familiefaren og fotballtreneren Øivind Nilsen, sykler gjerne i ferien. Han sykler gjerne mange dager uka, dersom han ikke er opptatt med Syllings G-14 eller j-16-lag. Sammen med sønnene sykler Øivind gjerne tur-retur til foreldrene i Andebu i Vestfold flere ganger i året. --- Men Anita, kona, kjører ”servicebilen”, smiler den populære vestfoldingen.

This is Eastbourne 2008

I nesten 40 år har Ruuds språkreiser holdt på! Kjartan de Lange Ruud leder fortsatt an sammen med Thorvald Lerberg, som har vært med i fem år. I Eastbourne er det flere engelskmenn som hjelper til, blant dem læreren,Victoria.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

Ville til Lier

I Lier, som turister vanligvis ikke opplever som annet enn et par gjennomfartsveier, er en buss full av interesserte norsk-amerikanere et gledelig unntak.

Ny i Norge

- Det er mange utfordringer forbundet med det å være ny i Norge, skriver ukens petitskribent, Siri Kitt Nævestad (på bildet) ---

"Ich bin ein Berliner"

I 2009 minner Lierbyen på en måte om det Berlin jeg møtte i 1963, skriver Knut A. Andersen, som fortsetter sin rundtur til byer og steder han, av forskjellige årsaker har et spesielt forhold til.

Kremen av norsk ungdom – helter i fredstid

Ukens petit av Rune Elven

Hvor starter køen?

Noen tanker rundt fletting.

Edvald vender tilbake til Sylling

Edvald Boasson Hagen vender tilbake til Sylling, seks år etter at han sikret seg en av sine første store etappeseire på samme sted.

Ekstra utfordringer

- Noen av innvandrerungdommene som lett faller utenfor, kan ha psykiske utfordringer som krever en ekstra oppfølging, mener Lars Ove Moldskred, Venstres medlem i Tjenesteutvalget.

50 (per)cent - it’s good to slæp off

Ukas petit

Åpent møte om integreringspolitikken

Torsdag hadde Lier Arbeiderparti inviterte til åpent møte om integreringspolitikken i kommunen på Voksenopplæringa i Lierbyen

Bli vertsfamilie!

Norge er rekordpopulært som reisemål for utvekslingselever fra hele verden

Gjentok sykkelprestasjonen

Andreas Haverstad (her nr 2 i feltet) fra Tranby var med og kjempet om etappeseier nok en gang under Cycle Tour i Sverige.

Hvorfor ble Maria-Elisa så glad?

Stor opplevelse å besøke stedet der bestefars oldefar vokste opp.

Karrierevorta

Ukens petit av Ingvild Prytz Lerberg

Teltferie på Hvaler neste år?

Arnfinn Mellbye, ikke fra Lier, men fra Stange på Hedemarken foretrekker teltferie år etter år med kone og fire barn på Storesand på Kirkøya.

Vestlandske kristenfundamentalister

Hvilken historie ville du ha valgt? Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling.

Mangfold for de få

I går var jeg på Bygdetunet. Der skulle det være slåttedag med rømmegrøt. Jeg forstår at regnværet gjorde det vanskelig å slå noe som helst. Langorva beit dårlig i det seige graset, og det ble bestemt å utsette slåtten ei uke. Men rømmegrøt var det, kaffe og vafler og ikke minst kunne besøkende løse billett og se sommerutstillingen.

Ferie til gode

Dra på sykkeltur i Normandie. Det gjorde vi, godt regissert av turoperatøren Trans Provence.

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Kunne gått galt ---

I forbindelse med et treningsritt som Asker sykkelklubb (Asker CK) arrangerte torsdag i forrige uke oppstod det flere farlige situasjoner under oppvarmingen langs riksvei 285 nord for Nordal skole ---

Sol, sand og skyskrapere

En februardag i Dubai kan minne om en varm og god norsk sommerdag, mener Liernetts Knut A. Andersen som er i Dubai blant annet for å holde foredrag i den norske sjømannskirken.

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Fem år og like langt?

Liernett så dagens lys for fem år siden. Nå er det nok med nettavis.

Dakar-Gjermund kjørte på tilskuer i Portugal

Dakar-debutanten Gjermund Frostad opplevde alle rallyføreres store skrekk i morges.

I skyggen av en sommer

“In the lost Childhood of Judas, Christ was betrayed”. (unknown – so far)

- Det går alltid et tog?

- Vi har kronisk mangel på folk som kan gjøre vedlikeholdsarbeidet på jernbanen, skriver Olav Breivik (V).

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Smilet og gleden er borte

Kontrastfylt, sammenlignet med stemningen for et par år siden: - Trist og tragisk er reaksjonen til Liungens største profiler, Jan Ausland og Ingunn Sørum etter Liungens sammenbrudd de siste månedene.

Toppidrett i Lierbygda i dag

Du kan få et glimt av syklistene på fjerde etappe under Ringerike Grand Prix i dag ---

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

Disiplin, respekt og tradisjoner

Femten år gamle Ramneet Kaur fra Punjab imponerte tranbylærere og kommunalsjef Kirsten Bøckmann

Den store styrkeprøven

Helge Nybakken fra Nordal har syklet Trondheim Oslo 27 ganger

Hjem til Lier etter hvert

Men det kan ta tid før Thomas Sørum vender hjemover etter suksess på det andre året i Haugesund og som toppet seg med nedsablingen av Viking sist helg, og på søndag er Rosenborg motstander--

Etablerer sin egen bedrift

Bjørn-Tore Kristoffersen Wik (tv) og Anders Eikaa Bergill er to tredeler av trioen som ønsker yte sykkelentusiastene god service ---

Jeg kommer ikke utenom Halden

I ukens petit tar Knut A. Andersen en tur innom grensebyen ved Svinesund, den eneste byen som er nevnt i "Ja, vi elsker".

Bussturen

"Skriv om oss da". Det var oppfordringen ukens petitskribent, Rune T. Berg, fikk for en tid siden ---

Velkommen til Lier

Langs veien mot Liertoppen kan du se dem. Hver dag går mange av dem de drøye kilometerne til Liers mest kjente monument. Rekken med potensielt nye landsmenn og kvinner snegler seg mot vårt kanskje fremste symbol på materiell rikdom. Kanskje skal de ha seg en kaffekopp, kanskje skal de bare kikke på utvalget i klesbutikken, og den nye høstkolleksjonen.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Sylling og Oddevall skolekorps 70 år

Invitasjonen til jubileumskonserten fikk meg til å minnes fine år som instrumentløs korpsarbeider i Sylling Skolekorps

Leder: - Ser du individet?

Vi er så opptatte av at liungenes nye landsmenn skal integreres

Dagbøker fra Gøteborg

dagbøker fra Gøteborg 2002

- Amerikas mest hjemsøkte by

På jakt etter Benjamin Franklin og «The Founding Fathers» i Philadelphia.

Over 90 med på skikarusell

Høydepunktet var premieutdelingen etter avlutningen i lysløypa i Øverskogen ----

Gjermund Frostad med flott utgangspunkt i Dakar-rally

Gjermund Frostad kjørte sin Yamaha inn til en flott 19. plass på lørdagens fartsprøve i Rally Dakar

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

- Jeg vil heller ha en geit!

Familiediskusjonene har i den siste tiden dreid seg om det nå er tidspunktet for å få seg en hund i huset, skriver ukens gjesteskribent Brynhild Heitmann

Ukjent bilde av kjent låve

Liungen Even Hegs låve har en viktig plass i historien om den tidlige norske innvandringen til Amerika.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Forbi veibommen på sykkel

Ønsker vi at naturens lyder skal vi bli overdøvet av lyden av motorkjøretøy gjennom åpne veibommer i marka eller skal syklistene være priviligerte til å gjøre dykk inn i naturen ? --

The Sylling Name in History

World Wide Web og moderne teknologi tar i mange tilfeller over for de tradisjonelle bøkene i bokhylla, men Internett åpner også for nye løsninger.

Flatære ballær

Etter påsken ruller fotballen igjen på toppnivå. Ukens petiskribent, sarpingen Jan Terje Nilsen, som er bosatt i Sylling, gir oss noen glimt fra Østfold, den gang fylket dominerte norsk fotball

Betraktninger over ei bok jeg ikke har lest

18- årig sambygding med i utryddelseskrig

Livsviktige ferdigheter

Med utsikt utover Lierbygda og ned mot slektsgården kan kulturprisvinner Arne Ask og kona Eldrid glede seg over at arbeidet med å lære flere til å bruke kart og kompass er blitt verdsatt.

Hvem har det verst?

Hvem har det verst?, spurte jeg Thorvald på vei til friluftsgudstjenesten på Lier bygdetun i dag. Hvem trenger menighetens støtte mest?, hvem er det som nå trenger vår støtte for å møte hverdagen eller naboen. Hvem har det verst? Dette er egentlig et dypt spørsmål. På den ene siden er det et spørsmål om hvem som selv synes de har det verst. På den andre siden, hvem har det objektivt verst, om man legger allment aksepterte normer for livskvalitet til grunn.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Markerte sin støtte

Cirka 60 syklister, mange av dem fra Drammen Cykleklubb, møtte i Amtvannsvingen kl 10 søndag og syklet via Sylling og Skaret til campingplassen for å hedre ofrene for terrortragedien i Oslo og på Utøya.

Avholdt lærer slutter

Marit A. Myhre ønsker flere møteplasser i kommunen der flyktninger og liunger kan møtes

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.