Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Postludium for Reidun

Sylling og Sjåstad menigheter har tatt farvel med organisten sin gjennom 29 år.

Sist søndag ble Reidun T. Søbstad (70) hyllet for sitt engasjement, sin dyktighet og sitt evige, positive vesen. Men kjenner vi henne rett, har hun ikke pensjonert seg fra livet.
- Nå får dem begynne å tenke med den kula som sitter mellom skuldrene og ikke den dem sitter på, mener Reidun T. Søbstad. Velferdssamfunnets bruk og kast mentalitet får kullsorte øyne til å sprute av raseri. I ren trass og med rent hippiehjerte driver hun en bruktbutikk i Drammen under navnet ”Velkommen Inn.” Det var under et tidligere intervju at Reidun indignert frembrakte denne salva av en intens mening.

Bustete sorte krøller stakk frem under tykk Islands ull da vi traff Reidun en vinterdag for en stund siden. Luen var trædd godt nedover ørene. Den hadde klaffer med lange tvinnede snorer. Strikkemasker i beige og brunt dannet et mønster som hadde sin storhetstid på 70-tallet. Sorte pulsvanter og grønne vadmelsbuser. Røde raggsokker i vinterfora sko. Det var kaldt i ”Velkommen Inn.” Florlette tunikaer og nylonføtter i høye stiletter hører ikke hjemme her. Så er det heller ikke en motebutikk på kjøpesenteret Reidun driver. Det er en bruktbutikk i lokaler fra 1870. Et lite hvitt trehus har ”stått han av” mellom pompøse murbygg og moderne glasshus. Øvre Torggate 16 i Drammen kler leieboeren sin godt. De er ujålete og litt slitte i malingen begge to - ikke i divisjon med naboen Drammens Teater. Det er ærlig mot, velutviklet trass, pur vilje og en god porsjon galskap som skal til for å holde dørene åpne i Velkommen Inn.

Nøktern dame

Den pensjonerte organisten er i harnisk over forbrukersamfunnet som ødsler med penger og skinner av moralsk forkastelighet. En belærende tirade om strømsløsing veltet frem. - Det er bare å kle på seg, så kan e-verket kvitte seg med noen trafoer, runget det fra Reidun. - Det ville kloden hatt godt av det, filosoferte den fargerike butikkdamen.

- Det kommer litt vast ut av tuten min noen ganger, beklaget Reidun, men jeg blir så forbannet. Folk hiver brukbare ting og trekker dette hersens kredittkortet i bevisstløs tilstand. Selv opererer hun sine økonomiske transaksjoner uten plastikk. Hun drister seg der i mot til å benytte en sjekk i påkomne tilfeller. - Men nettbank og bankkort må vel kunne karakteriseres som fremskritt Reidun – for de fleste? Hm. Hark. Snøft. Ingen svar – mørke øyne, stram munn. Damen endret samtaleevne og henviste til året 1968 som et Herrens år.
Hun maner til kamp mot materialismen og kapitalismen og bejubler hippietiden og alt dens vesen. En liten krutt-tønne slo gnister og refset både politikere og folk flest som ”skal ha”, ”må ha”, ”vil ha”.

- Skattene ligger ikke i pengesedlene våre, de ligger i oss selv. To brune øyne, en stram munn og en pekefinger. Reidun ble alvorlig. Hun formidlet på trollsk vis et sannhetens ord om livskvalitet uten cash, inflasjon og finanskriser.
Men den lille kvinnen som rager vel en meter og seksti over bakken har lang erfaring med salg. På gateplan i Nederland, Tyskland og Belgia gjorde hun sine første transaksjoner som smykkekunstner.

I støpeskjea på Ulefoss

I barndomshjemmet på gården i Telemark, ikke langt fra Ulefoss, har ungjenta smidd og bøyd og hamret og banket til livets opphold. Ved kjøkkenbordet formet Reidun øredobber, ringer, armbånd og kjeder. Kundegrunnlaget fant hun i Europas mange byer.
- Jeg jobba på gata i sju år jeg, klukket Reidun, men oppklarer raskt dobbeltbetydningen av utsagnet, - som smykkeselger altså. Smilerynker spredde seg i et ansikt med mye levd liv.

Reidun ville egentlig bli organist. En treårig utdannelse fra Kunst og Håndverksskolen gjorde henne i stand til å livnære seg som kunstner og spare til nye universitetsår, denne gang på Musikkonservatoriet i Oslo som kirkemusiker. Salg av selvlagde smykker var nøkkelen til å nå drømmen. Studielån var ikke noe for Reidun. - Jeg har aldri levd på krita. En anelse stolthet la seg rundt den fargerike skikkelsen.
Reidun malte frem et nøkternt liv helt fra barnsben av. - På gården hjemme fikk jeg alt jeg trengte, men mor lot oss ungene forstå at det ikke var en selvfølge å ha mat på bordet.

Ansiktet forandret seg, et varmt smil formet seg og munnvikene vibrerte og fikk øynene til å funkle. - Jeg tror jeg må ha elsket barokkmusikk allerede fra vuggen. Reiduns stemme glitret. Det var en musikkinteressert familie som formet datteren med kunst i sjelen.

Fra orgelmusikk til 70- talls rock

Kirkemusikk strømmet ut fra en gammel platespiller. Orgeltoner smøg seg i vekslende tempo mellom krimskrams i vinduspostene, to malende katter og kuriositeter av alle slag. Fektende armer og nikkende hode vitnet om at Reidun var i ett med musikken. Stuen hennes hjemme på Tronstad i Lier er som et levende museum. Øynene finner ikke et eneste stilleben som kan knyttes til dagens interiørmagasiner. Musikkinstrumenter i alle fasonger har fått sin egen avdeling i rommet. Blåsere og strykere fyller kortveggen innerst i stuen. - Faren min spilte hardingfele, gliste Reidun, men det var ikke noe for meg. Du vet at det er kattetarmer i fiolinstrengene? I hardingfela har dem brukt resten av katta. Det ble orgel på meg, skrattet musikeren.

Så spratt Reidun opp fra den eldgamle ørelappstolen. Lureteppet som lå slengt over armlenet ga møbelet en viss eleganse. En ny vinylplate blir lagt på grammofonen og ut knitret kjente rockelåter fra 70-tallet. Lydnivået sjenerer overhode ikke de to kattene. Katekismus 4. kapittel og Sigurd Undset ønsket seg ikke ut i snøværet. De krøllet seg sammen i Reiduns fang mens Woodstock festivalen fra 1972 trengte seg inn i ryggmargen og fikk stemmene til å forsvinne.

Bekjente av Reidun er vant til originale happeninger i det gule huset i svingen. Mange har nytt godt av hennes raushet i mange sammenhenger og en dame som vil være anonym berettet lattermildt om livskunstneren i Skjeggeruddalen 1. – Reidun er som et pust fra fortiden. Vi er blitt så glade i bygdeoriginalen vår med de kjappe replikkene og glimtet i øyet, lo hun. Damen fortalte om et herlig medmenneske og en selvstendig kjerring. Og hun kunne ikke tenke seg en flottere fremtoning på galleriet i Sjåstad kirke på julaften når orgelpipene blåser ”Deilig er jorden.” – Det hadde blitt en deiligere jord med flere Reidun’er, konkluderte hun med fast stemme.

En samler

Til daglig jobbet altså Reidun som organist i Sylling og Sjåstad kirker. Men hun hevder hårdnakket at en 60 prosent stilling holdt i masse vis.
- Jeg vil bruke tiden min til å leve mitt liv uten å skjenke verken lønnstrinn eller pensjonspoeng en eneste tanke, sa hun for en tid tilbake. Reidun elsker bruktbutikken sin som gir en viss inntjening, men hjemmet hennes er slottet med stor S. Hver kvadratcentimeter er krydret med gjenstander. Bak inngangdøren åpner det seg en glassveranda. I vinduskarmene står rader med små porselensvaser.

Roser og sirlige dekorasjoner overgår hverandre. Et gammelt skap på veggen inn mot kjøkkenet gaper med åpne dører. Ut i fra hyllene marsjerer vaser i blått glass. Det går surr i tellingen. På hyllen under skinner det i rosa. En hund. En katt. En ku. Tre elefanter. Øyet fanges av gangen innenfor. Kobber. Kjeler, veddunker, munkepanner.

Det er betimelig å tenke paradoks når en så ihuga antimaterialist sitter på en samling av overflod. Reidun avfeide paradokset meget bestemt. – Jeg samler på ting ingen andre vil ha, de tingene som moderne mennesker ikke ser verdi i lenger. I mitt hjem får alt gammelt nytt liv.

På salongbordet av kobber lå det strødd en mengde duppeditter da vi var på besøk. Reidun holdt på å restaurere en gammel julekrybbe. Andre ville tenkt at den var utgått på dato og betraktet den som gjenstand for søppeldynga. Men mellom fingrene til Reidun vektes krybben til nytt liv. Kjærlige hender limte og puslet sammen, spikket nye deler der de gamle manglet. En julestjerne tentes mellom to pekefingere og to tommeltotter, stråltråd og glassperler ble bøyd og trædd. Et mirakel ble formet fordi Reidun så potensialet i kassert søppel. Tanken på Hilde Hummelvolds TV program ”Fra kaos til kontroll” har aldri streifet huseieren på Tronstad.
Selvstendig handy-lady

Nå er det ikke bare samlerobjektene som Reidun farer over med kyndig hånd. Siden 1970 har det ikke vært en eneste håndverker innom huset hennes. - Jeg er selvhjulpen jeg, smilte damen stolt. - Det hender jeg må ty til ekspertise når jeg står fast, men jeg mottar kun veiledning over telefon.
- Elektriske arbeider er jeg nøye med, da konfererer jeg alltid med en fagmann, men jobben gjør jeg selv, berettet den stolte handy-ladyen.

En pekefinger full av lim og et lite blødende sår etter en ståltråd som var litt vrien, pekte på listene i taket. Profilerte, laserte. Det er Reidun som har funnet dem på dynga og restaurert dem og tilpasset dem til huset.

Sin egen lille klimakvote 

Og Reidun ønsker å fremstå som samfunnsbevisst borger som tar ansvar for kloden og sitt jeg. I dette huset går ikke vaskemaskinen unødig mange ganger pr måned og dusjen trenger sjelden en omgang med Jif og grønnsåpe. - Det der med vasking er bare hysteri, flirte Reidun. - Jeg er som han svensken som ropte stanna stanna når sykepleieren begynte å vaske ham med såpe og vann, ser du inte hur likfargen sprer seg. Gapskratt.

Med kneisende nakke og skarpt blikk proklamerte vagabonden – hippien – bohemen Reidun at hun er stolt over ikke å la seg fange av verken mote eller andres meninger. - Jeg har funnet mitt liv, nøkternt og selvskapt. Om jeg bare kunne fått flere til å bruke hue og reversere dette materialistiske samfunnet. Litt sånne hippie-verdier, det er meg det, fri for samfunnsnormer og død over kapitalismen, tordnet damen. En sann livskunstner med hjertet på rette staden.

Det lille samfunnet på Tronstad er ikke velsignet med hyppig kollektivtransport. Det er langt mellom bussavgangene, men Reidun er trofast passasjer sammen med skoleungene. Sannheten om firehjulstrekkernes nødvendige eksistens har ikke forpestet Reidun.
- Hva med småbarnsforeldre Reidun, de som stresser fra arbeid til SFO og skoler for å hente og bringe videre til fotballtrening og pianotimer? Det er vel ikke alltid at buss er løsningen? Spørsmålet vippet ikke den kollektivfrelste av banen, hun overså det.
Et sekunds stillhet før leppene kruste seg til et smil og hun kunngjorde gleden over at så mange finner veien til huset hennes i svingen.

Sosial vertinne

Det kan jo tenkes at damen føler seg alene i sin single hverdag - barnløs og uten mann? – Ensom, jeg? Niks, avkreftet Reidun idet rockelåta spraket seg ferdig. Vennelisten er lang og festsalen i annen etasje vitner om sjenerøst hjerterom. Blant et utall av flere samlerobjekter dekker vertinnen ofte til minst 20 personer. Benker og stoler står tett i tett rundt et digert langbord av massivt tre. – God mat og godt drikke er som balsam for sjel og sinn, proklamerte Reidun. En spesiell varme kilte stemmebåndene hennes da samtalen spoltes noen år tilbake. Reidun fortalte om sin samboer gjennom mange år, Karsten Edvardsen som nå er død. Han var en kjent zoolog, blant annet gjennom tv-skjermen sammen med Per Hafslund. – Karsten og jeg elsket å være ute i naturen. Han lærte meg å være ydmyk selv mot maur, mintes Reidun. - Ydmykhet er en nødvendighet og kommer godt med i livets tunge stunder, fortsatte hun. Stemmen sank til en oktav av alvor. En kreftdiagnose med påfølgende operasjon satte livet litt på vent for noen år siden. – Jeg er nøktern til livet jeg, smilte Reidun stille, vi må alle ta en dag av gangen og leve de dagene vi får. Sånn er det med den saken.

Mjaaaaauuuu. To katter ville ut i snødrivet som dalte ned på gammel takstein. Hagen i svingen på Trondstad ble hvit. Woodstock festivalen stilnet og i pausen før neste rockelåt blir lagt på den gamle platespilleren fikk de pelskledde tid til en tur rundt fuglebrettet og kvitte seg med fiskemiddagen de fikk servert. De to beveget seg trygt på Tronstad. Matmor har snekret et fareskilt og plassert det strategisk til for å gjøre motorisert ferdsel oppmerksom på de firbente. Silkeglatt pels lever også et godt liv mellom Reiduns hender og i hennes hjerte.

Det var en fullsatt kirke i Sylling som sist søndag ville takke Reidun for alle tonene hun har skjenket gjennom sine 29 år som organist i Lier. Gudstjenesten sprudlet med Reidun selv på krakken. Sjåbagos sto for sangglede av rang og Sylling sangkor takket henne i nydelig kor. Kristian Lauritsen medspilte fra sin trompet som han har gjort utallige ganger sammen med Reidun. Og Anne Marie Kraugerud var en selvskreven gjest med sin solosang.

Kirkestuen oste av takknemlighet, gode ord - vakre ord - mange ord om Reiduns engasjement og bejaende livsholdning. Og kjenner vi a Reidun rett blir det nok ikke helt postludium – sannsynligvis mer velkommen inn.

Reidun Søbstad med solist Kristian Lauritsen. (Foto: Torger Almaas)

Sjåbagos bidro nok en gang (Foto Alf Kristian Hoel).

 Ledere i Sjåbagos, Nina Stensen Sveaas og Jan Erik Larssen, takket Reidun Søbstad for samarbeidet.

Leder i Sylling Menighetsråd, Jakob Gjevre, takket Reidun Søbstad for innsatsen (Foto: Alf Kristian Hoel).

Flere saker fra arkivet

Nødvendig utbedring av eksisterende orgel

Det er ikke snakk om nytt orgel, sier organist Reidun Tinholt Søbstad, som i mer enn 25 år har traktert orgelet i Sylling kirke.

Tidligere Liungen-spillere i cupfinalen

Bettina Jevne og Reidun Nilsen, som begge har spilt for Liungen, sørget for Askers to mål i semifinalen mot Fløya søndag kveld.

Salmekveld i Sjåstad kirkestue

Med Lina Sandell Berg på repertoaret

Adventskonsert i Sylling kirke

Nå heter det ikke lenger «vi synger og spiller jula inn», men et navnebytte betyr lite hvis innholdet er det samme.

Juleftan

Roen senker seg over bygda. Noen er alt midt mellom gavene og ribba

Skjærtorsdag i Gullaug kirke

De rundt 30 som var med på gudstjenesten i Gullaug kirke i dag, fikk en fin opplevelse.

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Førjulskonsert i Sylling kirke

Ja, så er plutselig adventstida her igjen! Men ikke fortvil, jula kommer uansett hvor mye vi får gjort eller ikke.

Sølv til Anna Betina Jevne

Fjorårets Liungenkomet tapte cupfinale med Asker

Liungen sløste vekk to poeng

Liungen hadde fullstendig tak på kampen. I andre omgang produserte jentene den ene 100 prosentsjansen etter den andre. I stedet utlignet Team Strømmen på et tilfeldig mål, sa en skuffet Jan Ausland på telefonen fra Strømmen stadion. Selv om Liungen gikk forbi Klepp på tabellen kan tre poeng mot bunnlaget, Larvik, i siste kamp bli utilstrekkelig. Det blir altså en ny "cupkamp" mot Kolbotn førstkommende lørdag.

Sang og medaljer

Et lite, men trofast og godt publikum var til stede i Sylling kulturhus da Sylling sangkor holdt sin høstkonsert der søndag kveld.

Salmekveld

Salmekveld med ønskekonsert ved ukas begynnelse i Sylling kirke.

Elvis på Sjåstad

”If I can Dream” med The Brothers in Law" og Sylling sangkor slo an i Sjåstad kirke søndag kveld.

Menighet bryter grenser

- Sjåstad er det nærmeste vi kommer himmelen, gliser Jan Erik Larsen (tv), her sammen med en smilende sogneprest Ole Johan Stokstad.

Synger og spiller jula inn i Sylling

Arrangementet har holdt det gående i 29 år - minus ett.

Stemning i vintermørket

Sylling Sangkor starter jubileumssesongen med å ta med seg korvenner i bygda og inviterer til konsert i Frogner kirke.

Med bibler til Liertoppen

Kirken i Lier stilte lørdag på Liertoppen for å presentere den flunkende nye oversettelsen av verdens mest solgte bok. Fra venstre sogneprest Solveig Aass Kristiansen og sogneprest Berit Basmo Kvidaland.

Over tusen på Eiksetra

Ragnhild Leirset i Turistforeningen hadde all grunn til å smile sammen med Kristina og Kamilla fra Drammen, ved avlutningen av "Kom deg ut dagen".

Tre kor synger ut

Alle fra Lier - og alle i Frogner kirke

Julekonsert i Sylling kirke

Orgelkomiteen arrangerte konsert til inntekt for nytt orgel. Med på konserten var sangerne Bjørnar og Maria Spydevold med pianisten, Terje Norum og Sylling Sangkor med dirigent Anne Lise Solheim

- Vi skal jobbe maksimalt

- Vi er fullt skjerpet mot Liungen på søndag, sier trener for Arna/Bjørnar, Morten Kalvenes (35), til Liernett før kampen på søndag.

Sylling sangkor 35 år

Lørdag er det jubileumskonsert i aulaen på Syllling Skole

Liungen knuste Kolbotn!

Liungen knuste ett av topplagene, og er dermed svært nære fornyet kontrakt. Før kampen satt nervene utenpå Liungenspillerne, og da Kolbotn gikk opp i ledelsen i en god periode for hjemmelaget, var det mange som fryktet en gjentagelse av siste hjemmekamp. Da brettet jentene opp ermene og viste publikum festfotball.

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.

En slags julefortelling (2/4)

Les hvordan det går videre med gutten og Trigger etter at de fikk regelrett juling i første del av julefortellingen

Slipp mennene til!

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Stor optimisme i Liungen

Det har vært sinnsykt bra på treningene denne uka, sier en alltid optimistisk Jan Ausland i Liungen. -- Sjansene er 70/30 for at vi klarer dette. Dersom både Liungen og Klepp vinner sine kamper, må Liungens seier være på to mål mer enn Klepps eventuelle seier i sin bortekamp mot Arna/Bjørnar. Jan Ausland håper at så mange som mulig følger laget med ledere i oppsatt buss som går klokka 10.00 fra klubbhuset på Liungenbanen.

Tar sats

Lier SP har ordførerkandidaten til høstens kommunevalg klar

Musikkafè

Med Liunggjengen som vertskap

Arna-Bjørnar Liungen Live

Vi følger oppgjøret i Bergen. liungen tapte 6-0

- Klart det går

Noen dager smaker nykokt kaffe og nystekte sveler bedre enn andre dager, søndag var en slik dag. Vi ble med på ”Klart det går” med DOT.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

En skuffet tomålscorer

—Vi burde hatt poeng — Vi slapp inn noen billige mål og straffen var uheldig, sa den ambisiøs Liungen-spilleren, i det hun tuslet ut av banen.— Spesielt bittert er det når vi spilte en god kamp. Cirka 300 tilskuere i surt vårvær fikk likevel se at Liungen - jentene satte fjorårets cupfinalist på en hard prøve.

Det gode forbildet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, reporter i ukebladet Hjemmet

Elvis – sound alike

Søndag kommer Brothers in Law til Sjåstad kirke med forestillingen If I can Dream.Med seg har de Sylling sangkor som også vil ha en avdeling fra eget repertoar.

Et friskt pust

Den attesten fikk jeg etter et kort besøk på et eldresenter i sommer, da en smilende eldre kvinne sa adjø --

Den perfekte nabo

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i Ukebladet Hjemmet

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

En slags julefortelling (3/4)

Blir det julefeiring på gutten likevel? Vi har nå kommet til lille julaften på gården til Dollar Ola

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Liungen foran avgjørende kamp mot Kolbotn på lørdag:

Lagleder Jan Ausland melder om full innsats etter tordagens trening i fotballhallen i Mjøndalen. Forståelig nok ble det, blant annet, lagt inn to økter med skuddtrening. – Nå må det ”gå stang inn”for oss for en gangs skyld, sier den alltid optimistiske Ausland til Lier-nett. Dorte Dalum er tilbake igjen fra Danmark og skyver Reidun Nilsen ut på innbytterbenken. Guro Sandnæs vil også spille fra start. Hege Thon må derfor slite benken fra start.

Ukens petit: Sleng deg på livet!

Meningen med livet er å leve det!

Julen - mange barns mareritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet HJEMMET.

På en søndag kveld

16 bilder på ca. 700 meter

Verdens beste barnekor på Vestsida

Det fikk vi høre vi som i år var med å synge og spille julen inn i Sjåstad kirke.

Magnolia i solid harmoni

Den årvisse jazzkonserten i Sylling kirke ble igjen en suksess. Magnolia Jazzband og vokaltrioen Solid Harmony blåste liv i ihuga jazzhjerter mandag kveld.

Gi meg tiden tilbake

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, journalist i Ukebladet Hjemmet.

Med hjertet fylt av velkommen

Det var sånn vi følte det, vi som var til stede, da Ole Johan Stokstad ble innsatt som ny sogneprest i Sjåstad og Sylling i dag.

Økologi og filosofi

Martin Kuhn, vinneren av utsmykkingskonkurransen, vil sørge for at larvikitt blir et bærende element på nye Høvik skole.

Vennene - vår valgte familie

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

En hyllest til sang og musikk

Nina Sveaas (på bildet), leder for Sjåbagos og Per Egil Hovland, tidligere organist i Frogner kirke får Kulturprisen

Førjulsjarm

Antistress - sjarme - varme og vellyd som beveget. Jan Kristian Hverven og Ingeborg Soot bidro var blant mange som bidro til en fin førjulskonsert i Sylling kirke.

Den magiske lille hvite ballen

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling.

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Kvinnen på eggen

Ukens petit er skrevet av Gunnar Langsrud, Beito

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Pepperkakedeigen innkjøpt i all hast

Ukens petit er ved Nina E. Johnsen, Gullaug

Jeg klarer det sjøl

Ukens petit er skrevet av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

To morsomme helger

Eva Solheim var Liers eneste deltager i årets "Kunst-rett-vest". Her er hennes erfaringer fra de to åpne dagene.

Thank you very much

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

Hardt rammet av tenk-om-trollet

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Rebusløp med Røde Kors

Søndag 21. september er det igjen klart for årets rebusløp i Lier i regi av Lier Røde Kors.

Interessert i Kunst-rett-vest? Dra først rett øst!

På Øvre Bø på Lierskogen holder Morten Krohg og årets ”Kunst-rett-vest”- kunstner, Bente Sommerfeldt-Colberg, atelierene sine åpne denne og neste helg. Bildet viser litt av utsmykningen Bente har laget til Rosseland skole.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Bra bok

Unge anmeldere skriver på Liernett

Utagerende prester

Ukens petit: Gjennom livet har jeg blitt kjent med flere utradisjonelle prester.

Vi er som pengesedler

- Her om dagen kom jeg i alt julestresset i skade for å krølle sammen og kaste en hundrelapp i søpla, skriver Rune T. Berg i ukens petit

Utgått på dato snart?

- Er juletrefestene for lengst bare blitt en pliktøvelse for de voksne?

Guttekonferansen- Rallytur på Sylling

-En skikkelig heisatur på sylling skole

Jomfru Maria og Vice Versa

Søndag kveld ble 116 betalende publikummere i Sjåstad kirke hensatt helt tilbake til det 14. århundre.

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Kommunestyret, hvor er det?

Lier kommunes nettsider er blant landets svakeste når det gjelder informasjon om lokaldemokratiet. Hvor er kommunestyret? Hva gjør det? Og hvor er ordføreren?

Tiger Rag i Midtstua

Hennummusikken med sin dirigent, Georgi Deltchev, skal bidra til folkeliv og god stemning når Anette Sagen og de andre kvinnehopperne skal kjempe om medaljer under VM på ski.

Konsert i Sjåstad kirke

Frøydis Grorud med musikervennene Ingebjørg Bratland og Torjus Vierli begeistret en nesten fullsatt kirke torsdag

Bli med på Kabaret

Lier Kammerkor setter opp kabareten ”Evig Din?” med forestillinger i Drammen teater 12. - og 13. mai

Sjåbagos på Barnefestival i Sandefjord

- Vi er så stolte

Valg - sinnets suverent største sysselsetter

Ukens petit er ved Rune T. Berg, Tranby

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

En slags julefortelling (1/4)

Svein Trogstad har sendt oss denne julefortellingen, hvor vi møter gutten, Dollar Ola og Trigger, den hvite bikkja. Historien kommer i fire deler, en hver dag frem til jul.

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Paradiset Sylling

- og en klem til Kari

En julehistorie

Responsen på å få inn julehistorier fra leserne har vært laber, men en av Liers flittigste skribenter har ringt og fortalte at hun hadde opptil flere historier på lager. Det var bare å komme innom i Bakerikvartalet andre etasje.

Liers spisesteder: Toppen Pizza & Kebabhus

Vi har tatt turen opp på Lierskogen og besøkt en av Liertoppens nære naboer, nærmere bestemt Toppen Pizza & Kebabhus.

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Hobbykunstnerne fyller Frogner menighetshus

Denne helgen setter lokale hobbykunstnere sitt preg på tre etasjer i menighetshuset i Lierbyen.

En filatelist av beste merke

Anton Wego, antikkmessegeneral på Frogner menighetshus

Laguna Beach, fantasi eller virkelighet?

I sin niende petit om steder han har et spesielt forhold til, er Knut A. Andersen denne gang innom en by han første gang møtte i bokform og ventet mange år med å besøke. Besøket fikk uventede konsekvenser.

Blomster til Knut A. Andersen

Å gi Knut A. Andersen en blomsterbukett er en tidkrevende oppgave. Når han endelig får den, har du en følelse at han skulle hatt to.

Ukens petit: Ny vår!

Det er heldigvis noe som bare blir bedre og bedre med årene! Det er evnen til å være ydmyk overfor årstidene, som like trofast kommer oss i møte år etter år

Lier til topps i Liungen cup 2006

Liers 16 årslag hadde størst problemer med Liungen. Kaptein Joakim Koppergård (th) takker Liungens kaptein, Andrè Visnes Bjerkelund for kampen etter 0 - 0 i innbyrdes oppgjør.

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Et slag for husmorologien

Ukens gjesteskribent er Elisabeth Thomte Edvardsen.

Vinterlykke

- Trikkeskinnene ligger foran meg og glinser i den glitrende sola, skriver ukens petitskribent Rune T Berg.