Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ffc62cec50b7a5c5ccd1f87a8c6b0c60

Smil i tåka

Her er fire unge skiskyttere og ordfører Helene Justad etter at det nye skiskytteranlegget på Eggevollen ble åpnet i dag.

Kasper Killingberg, Martin Stokke, Mathias Sørnes og Petter Lien er fire av de 60-70 uttøverne som heretter vil få stor glede av det nye anlegget. Tåka lå tykk over Eggevollen. Skivene var av det større slaget under testskytingen i dag -

- Skigruppa i Lier IL har nå endelig fått ferdigstilt utvidelsen av skiskytteranlegget sitt på Eggevollen. Skigruppa har utvidet skytebanen fra 8 til 16 blinker, slik at de kan gi utøverne sine et bedre treningstilbud og samtidig være i stand til å ta i mot flere nye utøvere. Uten denne utvidelsen hadde de ikke vært i stand til å ta i mot nye utøvere denne høsten, uttaler nestleder Bjørn Winsvold.

- Anlegget har et budsjett på 400 000 kr, forteller kasserer Sven Knigge. - Vi har nok klart å holde oss ca 50 000 kr under, tror han. Klubben har fått 50 000 kr fra Lier kommune. En privat sponsor har bidratt med 30 000 kr. Selv om det blir noen kroner å betale i form av lån, er det god økonomi i prosjektet.

En av de aktive, Kristoffer Knigge, testet anlegget forrige helg i flott vær. Kristoffer er elev på første året ved Toppidrettsgymnaset på Lillehammer, her med far Sven Knigge i bakgrunnen.

Lier ILs skigruppe er en meget aktiv gruppe hvor de fleste utøverne er skiskyttere. Lier IL har klart å skape et godt miljø slik at de klarer å holde på utøverne lenge. Et resultat av dette er at de var den 3. største klubben på Hovedlandsrennet i fjor. Hovedlandsrennet blir regnet som NM for 15- og 16-åringer.

Sigvart Bjøntegaard, leder i Buskerud Skiskytterkrets karakterisserte skiskytterkrets som "verdens beste". Han skrøt av Lier ILs skiskyttergruppe og la vekt på den sosiale treningen som de unge lærer gjennom idretten. Østerdølen Bjøntegaard var aktiv skiskytter på et høyt nasjonalt på åttitallet. Han var initiativtaker og koodinator, da NTG  (Norsk Toppidrettsgymnsas) i skiskyting og langrenn ble etablert for vel 20 år siden på Geilo. Blant de første elevene var Liv Grete Skjelbred Poirè og Ole Einar Bjørndalen.

Fortjent ros og blomster fra leder i ski - og skiskytngsgruppa, Elisabeth Bjelland Berg til  prosjektleder Jon Andresen.

I sin hilsen til Lier IL  flettet ordfører Helene Justad, blant annet inn litt historikk om skiskyting. Det  var opprinnelig en idrettsøvelse for norske soldater. Den første konkurransen gikk av stabelen i 1767. Under navnet "militært patruljeløp" var skiskyting en demonstrasjonsøvelse under vinter OL i 1924 (Liungen Thorleif Haugs store OL). Først i 1960 kom idretten med på OL-programmet. Kvinnene kom med først i VM i 1984 og i OL i 1992 - et tankekors når vi ser hvor mange jenter som rekrutteres i Norge, også i Lier IL.

Her klipper ordføreren over snoren, med ivrige medhjelpere -

Både Skiskytterleder Elisabeth Bjelland Berg og ordfører Helene Justad måtte teste de nye skivene -

Rett etter den offisielle åpningen, ble det arrangert en "terrengløpskyting-konkurranse" (løping + skyting) for de unge utøverne. Se for øvig bilder nederst på siden:

Skistadion midt mellom Eggevollen og Eiksetra?

I forslaget til kommuneplan for Lier som nå er ute på høring, er det avsatt et område på 92 dekar til skistadion ved Damvannet. Ved Eiksetra er det foreslått et område på 52 dekar for å kunne øke aktiviteten her.

I tillegg er det på Eggevollen foreslått et område for idrettsanlegg på 50 dekar med den eksisterende skiskytterbanen, lysløypestart og parkeringsplass. Området er stort nok til at anleggene har utvidelesmuligheter.

Når det gjelder skistadion heter det i planbeskrivelsen at et stadion med skiskytterbane, tilhørende bygninger, parkeringsplass og lysløyper er et stort terrenginngrep og må plasseres så skånsomt som mulig i forhold til viktige marka-kvaliteter. Det bør legges i god avstand fra Garsjø og Damvannet.

Øst for Damvannet er det et større flatt parti med god tilknytning til adkomstveien og eksisterende lysløype. Skistadion og parkering vil her ikke forstyrre de viktigste marka-kvalitetene og ha gode muligheter for utvidelser, samtidig som lokaliseringen har gode snøforhold og ligger skjermet for mildvær, heter det i planbeskrivelsen.

Når det gjelder Eiksetra heter det i planforslaget at det er ønskelig å kunne bedre tilretteleggingen for idrett og friluftsliv ved Eiksetra. Dette omfatter økt tilrettelegging for aktiviteter, økt overnattingskapasitet og utvidet parkering. Det er viktig at inngrep plasseres og utføres slik at naturkvalitetene i tilknytning til Garsjø beholdes, og at området nærmest vannet holdes mest mulig fritt for inngrep, heter det i planforslaget som har v'rt ute på høring fra 15 september i år.

Alle høringsdokumentene til Kommuneplan for Lier kommune 2009 - 2020.

1/6 (bjoentegaard.jpg)
2/6 (oivind_ustad_elisabeth_bjelland_berg.jpg)
3/6 (paa_vei_inn.jpg)
4/6 (unge_jenter.jpg)
5/6 (unge_siskyttere_loper.jpg)
6/6 (uttovere_publikum.jpg)
Forrige artikkel:Dobbeltmester i SverigeNeste artikkel:Anne Grete Preus til kulturkirken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode