Fokus på kinakål
Kinakål fra Lier var i fokus på NRKs sommeråpent i går kveld.
I går kveld stilte gartner Kirsten Ravnsborg Justad opp i NRKs sommeråpent og slo et slag for den rimelige, holdbare og ikke minst meget anvendelige grønnsaken.
Kirsten Ravnsborg Justad (til høyre) informerer kokk og programleder på NRK i går. Snart skal laks og kinakål bli til en velsmakende kombinasjon.
Kinakål, som opp gjennom årene har berget millioner kinesere, har en relativt kort historie i Norge. Det var først på 1970-tallet kinakålen dukket opp i norske butikker.
Kirsten og Hans Bernhard Justad driver Gilhus Gård og dyrker i hovedsak kinakål, stilkselleri, blomkål og brokkoli. Det nyeste produktet deres, brokkolini, har fått mye omtale i det siste, blant annet på Liernett: http://www.liernett.no/5556-merk-deg-navnet-brokkolini