Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 710c7913b84ec8f395e5ff8779052dba

Et sommerminne - sommer 1

Min sommerferie, min gode venn og kollega, Torger Almaas vil at jeg skal skrive om den


 Og det mens jeg har i tankene at opplevelsen her og nå vil komme til å legge seg på øverste hylle blant sommerminnene i et liv som etter hvert kan kalles for langt.

Jeg sitter på en kaffe ved sjøfronten i Eastbourne. I ørene har jeg bruset fra kanalbølgene og klatringen av småsteinene som følger bølgenes monotone rulling opp og ned. Mot himmelen vaier Union Jack fra hvitkalkede hoteller, og på bordet foran meg står et krus svart kaffe med to skjeer brunt sukker.

Tidligere i dag har jeg prøvd å undervise feriestemte elever fra Lier, spilt stoolball et av verdens eldst ballspill, spist lunsj, egg og bacon, bønner og grønsaker, drukket en halvlunka bitter og lest dagens aviser. Den intense varmen har skjøvet meg ut fra bygatene og ned til brisen fra Kanalen. Sommeren er her.

Likevel er min sommerferie et annet sted, et sted mellom Krokskogen og Holleia ved fjorden, med utsikt mot Holelandet. En brunbeiset hytte i lafta plank med møbler fra tjueåra, med peis i bakerovndesign og avløpsrør i takerenner formet som drakehoder. Fra hemsen og godt sammenkrøpet under vattdyna så jeg ned på mor og far på glassverandaen som i skinnet fra parafinlmpa snakket dempet sammen mens sommernatta lun og varm mørkla kriker og kroker og fikk byggaksene ned mot fjorden til å gråne.

Skarpe brasstoner fra bandstanden borte på pieren får tankene til å skifte kurs og hindrer dem i å flyte av sted på en bølge av sentimentalitet og vemod. Det er Beatles’ ”She`s Leaving home”. Som alltid rører musikken ved noe i hukommelsen. Og akkurat nå assosieres den gamle Beatleslåta med en pub utenfor Carlsile en regntung junidag i 1967. Fra en rosa transistorradio på hylla i bakrommet nådde smektende harpetoner sammen med lys fasettsang ut til oss der vi satt ved baren og fylte sykkelflaskene med cider. Lite ante jeg den gang at den melodien skulle kunne fylle meg med bittersøt vemod nesten 40 år senere - og da endatil spilt på en Sunny Afternoon av et småsurt band bestående av gamle gubber.

Jeg sitter i England i feriemodus og framkaller bilder fra noe jeg opplevde her - many years from now. Les også:
http://www.liernett.no/?artikkel=846

http://www.liernett.no/?artikkel=finn&shc=sommer+3

http://www.liernett.no/?artikkel=finn&shc=sommer+4

http://www.liernett.no/?artikkel=849

http://www.liernett.no/?artikkel=850

http://www.liernett.no/?artikkel=854

Forrige artikkel:Sommer om høstenNeste artikkel:Ros fra Semb
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode