Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Liers andel av EM-gullet

Norge har nettopp vunnet EM-gull, der Roar Bogerud fra Sylling bør få sin fortjente ære for en flott utfført jobb som troppens hovedleder.

Mens jentene jubler og venter på sine gullmedaljer har Bogerud en jobb å gjøre med å styre mediakjøret. Men kjenner vi han rett, behersker han det suverent. Og etter premielutdelingen er det , blant annet, møte med det Europeiske Håndballforbundet., og så endelig i 21-tiden er han klar for en velfortjent bankett med den øvrige lagledelsen, kone , døtre og og ikke minst gullaget.

Liernett gratulerer!!
'
Vi regner med å bringe et intervju med håndballmannen så snart han er tilbake i Sylling.

Flere saker fra arkivet

Mannen bak Marit

Når Marit Breivik (på bildet) forklarer suksessen har Sylling-mannen Roar Bogerud bak laglederbenken lagt mye til rette ---

Håndballeder i lykkerus

Da Norge tok gull i OL for noen timer siden ble det en veldig beveget formiddag for Roar Bogerud fra Sylling som har jobbet tett på både jentene og støtteapparatet

Til håndball-VM som hovedleder

Det blir min første tur til St. Petersburg, sier den entusiastiske, men svært nøkterne håndballederen Roar Bogerud (51) før avreise med nasjonens yndlinger. - Russerne er veldig greie å samarbeide med.

Mer å juble over?

Roar Bogerud fra Sylling skal denne gangen holde styr på et femtitalls pågående håndballjournalister

Hektisk for Roar Bogerud

De fleste tv-seere så at det kokte over for Johnny Jensen i sluttminuttene ---

Marit Breiviks tilrettelegger

Stor optimisme blant håndballtroppen, forsikret den travle, men rolige Sylling-mannen Roar Bogerud til Liernett, i det han ankom Skandinavium i Gøteborg som hovedleder for den norske håndbaltroppen. Kampen mot Slovenia spilles klokka 19 i kveld.

Helt fantastisk

- Dette er første gang Norge går videre med full pott, og vi er stor fornøyde, sier herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud fra Sylling

Svært engasjert leder i St. Petersburg

- Stemningen har vært helt på topp i den norske troppen helt til i kveld, sier Håndballforbundets hovedleder Roar Bogerud fra Sylling. På telefon til Liernett, forteller Bogerud begeistret om jobben sin i heksegryta under VM i den russiske hovedstaden.

Liunger i Idrettskretsen

Roar Bogerud fra Sylling ble valgt til leder og Bente Gravdal valgt inn i styret på tinget i Drammen i helga.

Tour de France - stemning

Roar Bogerud foreslår at lokalbefolkningen i Sylling gjør noe ekstra ut av 17. maifeiringen når det store sykkelrittet, Glava Tour, går gjennom sentrum. Han har fått god respons allerede -

Roar og Espen

To "Lier-karer" gjenvalgt til styret i Norges Håndballforbund.

Møtte Roar og håndballgutta

Ferskvaremesteren Kai Marius Andersen er bak disken igjen etter en flott tur til Kroatia, her sammen med kollegene Elise Bakken og Stine Brevik (th)

Heldigvis falsk alarm

- Jeg har ikke sovet ett minutt i natt, sier Sylling-mannen Roar Bogerud etter at det ble ringt inn en bombetrussel til hotellet til det norske landslaget i går kveld --

Trøkk av ypperste klasse

Det lover herrelandslagets hovedleder, Roar Bogerud (th) fra Sylling, i en fersk rapport til Liernett før kveldens kamp mot Danmark i Drammenshallen

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Håndballgutta videre i sparserien.

Gutter 17 år gikk i går videre til siste kvalifiseringsrunde til Sparserien i håndball. Sparserien er en nasjonal serie for de 16 beste lagene i Norge. Det å i seg selv være i posisjon er en stor prestasjon. Lier stiller med spillere som er yngre enn motstanderne, og målet er å være blant de beste først til neste år.

På innsiden av håndballandslaget

Norges hovedleder, Roar Bogerud, vil komme med sidekommentarer, spesielt for Liernett, om alt omkring Glenn Solberg og laget når EM i håndball starter i Drammen i neste uke

Sylling Ysteri - Kilder

Kilder

- Dette blir stort

Liernett bringer i dag første forhåndskommentar fra hovedlederen til herrelandslaget, Roar Bogerud fra Sylling, før årets håndballbegivenhet i Drammen og i Norge.

Over 540 tusen fra Lier

Takket være innsatsen fra barn og ungdom ved barneskolene i Lier ble bøssene fylt opp, og sårt tiltrengte kroner kom inn til "Leger uten grenser".

Mer penger til aktiviteter

- Kulturdepartementet har kommet med en fersk ordning for momskompensasjon for idrettslagene, sier Roar Bogerud, liung og leder av Buskerud Idrettskrets.

Inspirator for trivselsledere

Andrè Bergdølmo koste seg sammen med 180 barneskoleelever og deres lærere i Syllinghallen onsdag formiddag.

Verdensmesteren 50 år

Vi slutter oss i rekken, Per: Gratulerer med dagen til Per Bergerud, fra Svene, bosatt på Lierskauen, verdensmester i stor bakke i 1985.

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Yngste rytter vant

10-årige Thea Pettersen fra Sylling Rideklubb med 18-åringen Little Imp var overrraskende best i sin klasse under Drammen Spring Tour på Linnesvollen på søndag.

Liker du å sy og strikke?

Vevstua i Øvre Lier Bondekvinnelag innbyr til aktivitetskveld i Aulaen ved Sylling skole torsdag kveld kl 1830

Endelig bredbånd til Sylling

Endelig kommer det bredbånd til Sylling også. Bluecom vil bygge ut sentralen i Sylling. Arbeidet starter i midten av november.

Opprustning av natursti og benker

For mange år siden ble det laget en natursti over Altanåsen i Sylling

Fra 19 til 76 år

Alder og kjønn i det nye kommunestyret

Ukens petit: Nye tyver på ferde

Ukens petit er ved Ulla Nævestad, Sylling

Smilte likevel

Sylling skole, her representert med Julia Isabel Mora Folkvord, Emilie Andrea Dahl og Maren Elisen Braaten måtte gi tapt etter hele ni deltakelser i Nrk Buskeruds gjettekonkuranse.

Jordbærplanter ble flyttet

- Vi flytter 6000 planter hit, sa Jordbærkongen Simen A Myhrene i spissen for en dugnadsgjeng for JordBæreventyret gjorde jobben på jordet ned mot Svangstrand i dag.

Medaljevinnerne på Tranby

Liernett fikk et møte med VM-bronsevinner Maren Jansson Haverstad (15) hjemme i Svendsemarka onsdag kveld, mens broren Sindre måtte reise direkte tilbake til Trondheim og studiene --

Trivelig tradisjon: Kalender og årbok

Årets utgave av Lierkalenderen er nr. 30 i rekken. Kalenderen og årboka er klar til salg.

Mer fokus på trim

I Syllinghallen på tirsdag fikk 45 deltakere fra barnehager og SFO i Lier en innføring i nye øvelser for de mindre av instruktører fra Friskis og Svettis.

I morgen øker fraværet.

Skoleelever blir syke, voksne menn skulker jobben og dataspillkremmerne gnir seg i hendene. The burning crusade er på vei ut til brukerne.

200 i hundre

Med sjarme og inspirasjon tok Kjartan Eide nye trivselsledere med storm i Syllinghallen på tirsdag. Ikke rart at koordinator Roar Bogerud kommanderte Eide ut på en æresrunde etter kurset -

Gryende pessimisme i Liungen?

I gårdagens Drammens Tidende uttalte "Mr Liungen" at det blir en vanskelig jobb å skaffe forsterkninger. Trener Kjersti Thun innrømmer også at hun deler denne bekymringen i et intervju med Dt i dag.

Tapte på loddtrekning

Lier IL s fotballjenter gjorde likevel en flott turnering i Tønsberg ---

-Svinger mer på Tranby

- Tross Toppseriespill på Liungbanen, svinger det mye mer på Liers J-14 lag på Tranby.

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Mer fysisk lek og moro i SFO

Men det nye SFO-tilbudet vil også innebære et nært samarbeid med Idrettskretsen og de lokale idrettslagene, sier prosjektansvarlig Roar Bogerud (her tv)

Jordbær under snøen

"Jordbæreventyret" delte rundhåndet ut fra fjorårets overskudd.

Nye utfordringer i Spa/Bra

Angrepsspilleren Anders Fossen Nilsen (20) fra Sylling er en av flere lokale spillere som får nye medspillere med røtter fra fjerne strøk -

1. divisjon, kvinner

Liungen det mest offensive laget

Flott bankett for Liungens kvinnelag:

Vallsetspilleren, Lena Tyriberget, reiste hjem fra Liungen-banen for noen år siden med 0-6 tap i kofferten. Det husker hun godt. – Hvem kunne tenke seg at jeg noen få år senere skulle trene dette laget. Nå har hun et suksessrikt år bak seg som trener for laget som rundspilte henne og lagvenninnene.

Klar for cupfinalen

Kristoffer Helgerud, Lier Idrettslag, er 4. dommer under morgendagens cupfinale

Sønnesønn ble født

Oddbjørn Haugen vil neppe glemme det som kanskje blir den siste turen som bussjåfør for Liers birkebeinere.

Tilbakeblikk: Sognepresten vant

Da Liernett avsluttet serien om Liers spisesteder, ba vi leserne si hvilket sted de foretrakk. Det fikk matnyttige konsekvenser for Syllings sogneprest.

Helt topp for barna

- Tryllekunsteren og klovnen Bobo fikk barna til å le og glemme skuffelsen over at det ikke ble noe ponniridning

Ukens lag: Sylling miniputter

Når Liers mest profilerte lag må tenke trening, kamper og poeng kan Syllings miniputter slappe av og nyte ferien i Holmenvika eller på Svangstrand.

Imponerende internasjonal debut

Silje Bæra Hørthe fra Sylling tok bronsemedaljen under Nordisk mesterskap i terrengløp i Finland i formiddag etter en jevn fight med to finske jenter.

Klart for ny suksess

Styret for Jordbæreventyret samlet de frivillige for den siste informasjonen i aulaen ved Sylling skole i kveld.

Slaget ved Hørte bro

Historieinteresserte har sjansen til å kombinere trim med kunnskaper om de historiske hendelser i Sylling i 1178.

Liunger på Ullevål

Endelig hadde vi Vålengasupportere noe å glede oss til. De siste 15 årene har det ikke vært mye å glede seg over i serien, men på lørdag så slåss vi helt i toppen, og RBK som et av mange lag jeg blir kvalm av, har bare scoret noen få mål mer enn Enga før kampen.

Kari Syrdahl (27) fra Sylling så Monsterbølgen

Kari Syrdahl oppholder seg på Dehivela Beach på Sri Lanka. -- Mennene i slummen her forteller at de var helt uforberedt da sjøen plutselig trakk seg tilbake, så havbunnen kom opp i dagens lys helt ute til revet, omtrent en halv kilometer ute. Alt de rakk å gjøre, var å kaste seg rundt og gripe sine barn og løpe, før sjøen vendte tilbake med voldsom kraft, sier hun til VG.

Hvor lenge skal de vente?

Buskerud Venstres fylkesstyre krever at ureturnerbare asylsøkere skal ha muligheter til et verdig liv, uttaler Geir Stave (på bildet), leder av fylkestyret i en pressemelding

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Åpent møte om skole.

Kultur, oppvekst og undervisningsutvalget i kommunen holdt åpent møte i aulaen på Sylling skole. Dette kunne ha blitt omtrent så kjedelig som det høres ut, men i stedet ble det ganske interessant.

Ran i Sylling

SPAR Holsfjorden, Vangen Mat, i Sylling ble ranet onsdag morgen.

Møter Norges beste lag

Daglig leder i Serieforeningen for kvinner, Tone Angeltveit, gratulerer Spabra J 16 med cupseier og inviterer klubben til å spille mot Norges beste lag.

Riksvei 284 fortsatt stengt

Arbeidet med å sikre veien forbi rasstedet i Poverudbyen i Sylling er utsatt til onsdag

Lierhallen i ny drakt

Skinnende og innbydende er førsteinntrykket etter oppussingen som har kostet vel 5,7 millioner.

Måtte bytte klubb

Mats Eidal Olsen (16) fra Sylling slet med smerter i flere år, da han spilte håndball i Syllinghallen.

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

Liers mest allsidige?

Langrennsløper Martin Bekken Nilsen er klar for Kanada Rundt på tirsdag, etter at han både har spilt fotballkamper, løpt og syklet siste uke.

Overrasket med gull i NM

Marte Helene Apenæs fra Sylling ble norgesmester i sprangridning.

Gull i VM

Sindre Jansson Haverstad fra Lier O-lag vant sprintdistansen under skiorienterings-VM for junior i dag

Fem på gata

Liernett har stilt fem personer disse to spørsmålene

Ny gavebok om vår jubilerende naboby

Drammen, som i hele år feirer sine første 200 år, har som kjent sitt utspring i Lier. Det samme har både forfatteren av byens hittil siste jubileumsbok, Tom Helgesen, og han som bestilte boken, Drammens ordfører Tore Opdal Hansen. Bildet: Tom Schandy og Tom Helgesen fikk mange godord fra ordfører Tore Opdal Hansen, som allerede har bestilt 400 eksemplarer av den nye boken.

Liergutter tok NM-gull

Tor Erik Wam (15) fra Meren ATV og Rune Owsinski (37) fra Lier Motorsportsklubb vant sine klasser suverent i Norgescupen

Til bautaen i Maidalen

Bill Young tilbake på stedet der onkelen, Sergeant Pilot Jack Clifford Carpenter, døde 9. april 1940.

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Tida flyr -

- Jeg sitter her på flyet og ser utover havet en solskinnsdag i ferien min, forteller Rune T Berg i ukens petit -

Totalskadd,

Det brenner fortsatt i et bygg i Sylling sentrum --

Opplevelsesrik leiruke på Solberg gård i Sylling

Ingeborg S. Sylling og barna fikk fruktkurv av Liernett

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

Eneste liung i langrenns-NM

I et intervju i Aftenposten i dag forteller Caroline Tangen (22) fra Vestre Lier om sitt nye liv som langrennsløper ---

Byttedag i Sylling

- Kan overskuddet fra denne dagen hjelpe oss til å bygge ei ny hinderløype? spør

Kampklar pappa

Jeg flyttet tilbake til Lier etter å ha bodd 6 år i Drammen. Jeg ønsket meg tilbake til Lier fordi jeg trudde at kommunen satset på barn og unge. Vi valgte å flytte til Sjåstad fordi jeg viste at der var en seriøs skole med dyktige ansatte. Etter at vi hadde flyttet til Sjåstad fikk jeg plutselig beskjed at barna våre kanskje skulle busses hit og dit fordi polikerne i Lier kommune ikke ønsker å satse på nærmiljøet til våre barn på Oddevall. Det er en skam at polikere skal knuse et så flott miljø. Veit dere hva dere gjør hvis dere legger ned skolen? Trur ikke dere veit det.

Flere natteravner

I år blir det natteravner også i Sylling, ved Engersand og på Gilhusodden

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

To hjemmeseire for Sylling-jentene

Nå gleder de seg til Tine Fotballskole neste helg

Brannen i Sylling slokket

- Nå tar politiet over, sier Trond Bekken i Drammensregionens brannvesen

Klar for Helsingborg

- Jeg kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, sier Thomas Sørum som i morgen med store forventninger reiser nedover for å møte lagkameratene i klubben som leder Allsvenskan -

17. mai i Sylling

Sylling

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Imponerende oppslutning

Det sier prosjektleder Roar Bogerud (på bildet) om vinteraktivitetskurset som hadde som mål å gi de ansatte innen Skolefritidsordningen bedre kompetanse.

Liung ble årets trener

Even Andreas Røed (25) ble kåret til årets trener i kombinert av Skiforbundet

Skolekonsert - Zikalo

Zikalo – 3 karer fra Elfenbenskysten kom til Sylling skole for å holde konsert. Sære greier? Ikke i det hele tatt.

Gull i bokseringen

Finn Olav Ulvund gikk helt til topps i Gøteborg denne helgen

Alternativ transport

Verken klimakrise eller finanskrise ser ut til å påvirke Lier kommune, der medarbeiderne med få unntak fyller opp parkeringsplassene og få ansatte benytter seg av kollektiv transport --

Bra helg for Sylling volleyball

Sterke fjerdeplasser både til guttene og jentene

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.